Spring til indhold

Beskyttelse af dyr med World Land Trust

Flexiteek er stolt af at arbejde sammen med World Land Trust! Selv om vi støtter deres "Plant et træ"-program, er træer ikke det eneste dyreliv, der støttes. Ud over at have en positiv indvirkning på miljøet udvider de plantede træer fragmenterede levesteder for fugle, krybdyr og pattedyr, som er blevet tvunget ind i stadig mindre områder. Dette større udvalg af sammenhængende levesteder giver plads til øget biodiversitet, mindre konkurrence om føden og mindsker risikoen for konflikter mellem dyr og mennesker.

Eksisterende blogs har fremhævet de steder, som dette program støtter. Såsom Atlanterhavsskoven, D'ering-Dibru Saikhowa Elephant Corridor og Caucasus Wildlife Refuge. Disse blogs udforsker truslerne mod disse områder, den støtte, de modtager, og fordelene for lokalsamfundene.

Men denne blog vil se nærmere på de dyr, der lever på disse utrolige steder. Mange af disse dyr er klassificeret som truede og sårbare af International Union for Conservation of Nature (ICUN). Disse dyr spænder fra de ikoniske bengalske tigre til de mindre kendte guldhalede papegøjer. Uanset deres klassificering, status eller omtale er Flexiteek stolt af at arbejde sammen med World Land Trust for at støtte hvert eneste af disse dyr!

Atlanterhavsskoven - Brasilien

Sydlig ulden edderkoppeabe

Denne truede primat omtales ofte som den største i hele Amerika. Dette lodne pattedyr har et stykke hud på halen, der fungerer som en gribepude, når den klatrer langs trætoppene. Det meste af dens kost består af blade og frugter. Edderkopaber har en tendens til at leve i grupper på 25 individer af beslægtede hanner, hvor unge hunner slutter sig til andre grupper. Der er kun omkring 1.300 individer tilbage på grund af udbredt ødelæggelse af levesteder og jagt.

Lavlandstapir

Den sårbare lavlandstapir blev genindført i Atlanterhavsskoven af WLT og deres lokale partner REGUA efter at have været fraværende i 100 år. Med en gennemsnitshøjde på 30-43 cm er det en overraskelse at høre, at lavlandstapirer er i samme familie som de meget større næsehorn. Selv om de typisk er landdyr, er lavlandstapirer stærke svømmere, der kan holde sig under vand for at undgå rovdyr. Antallet af lavlandstapirer er truet af skovrydning, jagt og konkurrence med husdyr.

Kronet enlig ørn

Den kronede enlige ørn har været klassificeret som truet siden 2016. Disse fugle har et ekstraordinært kald, en lang, høj fløjten, som kan høres på 2 km afstand! Deres kost består af andre fugle, små pattedyr, krybdyr og fisk, og de jager stadig fra en siddepind, hvor de sporer deres bytte. Den kronede enlige ørn står over for mange trusler, herunder ødelæggelse af levesteder og direkte forfølgelse.

Guldhalet papegøje

Denne papegøjeart er blevet betragtet som sårbar. Papegøjer er den mindste papegøjeart med et vingefang på gennemsnitligt 16 cm og en vægt på kun 60-70 g. De har normalt en grøn og gul blanding af fjer. Deres kald minder om en flok måger, men i modsætning til måger er de tavse, når de sidder ned, og bliver kun højlydte, når de flyver.

Brasiliansk slangehalsskildpadde

Vi følger temaet om små dyr. Den sårbare brasilianske slangehalsskildpadde anses for at være den mindste ferskvandsskildpadde og måler i gennemsnit 20 cm. De har tendens til at leve i koldtvandsbække i højlandet, hvor de bruger huller i skovdækket til at sole sig. De er dog truet af kommerciel skovdrift, der forårsager tab af levesteder og vandforurening.

D'ering-Dibru Saikhowa Elefantkorridor - Indien

Bengalsk tiger

Disse voldsomme, truede dyr er de største af alle de store kattearter, med voksne dyr, der måler op til 3 meter i længden, og de kan veje over 250 kg, som de holder ved lige ved at spise 10-25 pund kød om dagen! Som kødædende væsener bruger de forfølgelses- og bagholdsmetoden. De største trusler mod deres overlevelse er krybskytteri og tab af levesteder. Alle underarter af tigre lever på kun 7 % af deres oprindelige historiske levesteder.

Asiatisk elefant

Med færre end 50.000 asiatiske elefanter i naturen anses de for at være truede af International Union for the Conservation of Nature (IUCN). De anses ofte for at være tættere knyttet til den uddøde uldne mammut end deres tættere slægtninge, de afrikanske elefanter. Asiatiske elefanter har tendens til at være meget mindre end de afrikanske underarter, men bruger stadig 19 timer om dagen på at spise græs, rødder og bark. Elefanter bliver ofte omtalt som økosystem-ingeniører, fordi de rydder store områder for vegetation og skaber plads til vækst. Deres største trussel ved siden af tabet af levesteder er konflikter mellem mennesker og dyr, som ofte drives ind i befolkede områder på grund af mindre levesteder, hvilket resulterer i ødelæggelse af ejendom og nogle gange liv, som udløser gengældelsesaktioner fra beboerne i landsbyerne.

Indisk leopard

Den indiske leopard, som anses for at være sårbar, har unikke store rosetter, som pryder deres krop. De er solitære dyr og jager opportunistisk, men leoparderne selv bliver ofte jaget og krybskytteret. I løbet af 16 år blev mere end 3.000 leoparder skudt alene i Indien. De mærker de negative virkninger af tab af levesteder mere end andre arter, fordi de er afhængige af træer for at kunne klatre og søge dækning. Den indiske leopard er for nylig blevet taget op til revision af IUCN på grund af rapporter om mindre end 10.000 voksne dyr i naturen.

Bengalsk florikan

Disse sjældne fugle er klassificeret som kritisk truede, og der var mindre end 1.000 af dem i naturen i 2017. De er ofte kendt for deres detaljerede kurmageri, hvor hannerne i løbet af et par måneder mellem marts og maj udfører en konkurrencepræget opvisning i grupper på mindst 7. Men på grund af invasionen af konkurrerende arter og tab af levesteder, ofte som følge af omlægning til landbrugsjord og plantager, fortsætter antallet af dem med at falde. Atlanterhavsskoven er et anerkendt ynglested for disse indviklede fugle, hvilket understreger behovet for at beskytte dem.

Western Hoolock Gibbon

En af Asiens mest truede primater er Western Hoolock Gibbon. De adskiller sig fra andre aber på grund af deres lange arme og tætte hår. Disse musikalske dyr er også kendt for deres høje kald, ofte unisont, som en del af duetkald, der bruges til at markere deres territorium. De har en tendens til at have skiftevis høje og lave toner, som de kalder hurtigt, og som bliver hurtigere for hvert kald, hvilket resulterer i en hypnotiserende klingende melodi.

Kaukasus Wildlife Refuge - Armenien

Kaukasisk leopard

Den kaukasiske leopard (også kendt som persisk leopard), der er klassificeret som truet, er den største af de otte leopardunderarter. De har tendens til at bruge en forfølgelses- og angrebsmetode på byttedyr. Kaukasiske leoparder er normalt nataktive, men hvis der ikke er andre store rovdyr, kan de bevæge sig mere i løbet af dagen. De har en tendens til at bo i fjerntliggende, bjergrige områder. Der menes at være mindre end 1.000 kaukasiske leoparder i naturen, da deres valg af levested udsætter dem for øget sårbarhed over for fragmentering af levesteder. Deres unikke pels gør dem også til mål for krybskytter og pelshandel.

Syrisk brun bjørn

Denne lille underart af brunbjørnen, den syriske brunbjørn, vejer op til 250 kg. Den har en tendens til at have en lysere pelsfarve end sine andre slægtninge og er den eneste bjørn i verden, der har hvide kløer. De har en tendens til at spise alt, og de kan blive fristet til at spise husdyr, når de kommer ind på landbrugsjord. Der findes kun begrænset statistik for denne art, men et groft skøn over bestanden er ca. 400-600. Syriske brunbjørneunger er blevet identificeret i det beskyttede armenske land, hvilket giver et mere optimistisk syn på deres overlevelse som underart.

Egyptisk grib

Denne truede art er også kendt som "Faraos kylling" på grund af deres afbildning i hieroglyffer og beskyttelse under den gamle faraoniske lov. Den mindste af gribbene, med et vingefang på 155-170 cm, er på ingen måde blid. De lever normalt af ådsler, råddent kød, og de er også opportunistiske. De kan flyve over 80 km dagligt for at finde føde. Den egyptiske grib er også meget intelligent og bruger sten til at knække æg og kviste til at samle uldtråde. Deres mest fremtrædende trussel er, at de udsættes for gift. Ægyptiske gribbe har oplevet et globalt fald i bestanden på 50-79 % over tre generationer. Refugiet er blevet anerkendt som en yngleplads, og støtte fra WLT hjælper med at beskytte disse fugle.

Armensk mouflon

Den armenske muflon er et vildt får, som menes at være forfaderen til alle tamfår. De er i øjeblikket ikke klassificeret på grund af utilstrækkelige data. Der er dog et groft skøn over, at der er omkring 250 i Armenien. Mufloner har tendens til at være ikke-territoriale og promiskuøse og får ofte tvillinger ved hver graviditet. Med god balance har de en tendens til at leve på stejle bjerge, der giver passende græsning. Dens største trusler kommer fra dens efterkommere, de moderne tamfår, på grund af konkurrencen om føden, fordrivelse af fødesøgningen og risikoen for overførsel af sygdomme.

Eurasisk los

Denne store Lynx-underart vejer generelt 18-36 kg. De er flygtige og ensomme skabninger, der er aktive ved daggry og i skumringen. Deres livsstil understøttes af dyrets skarpe hørelse og syn. En Eurasion Lynx-hans område kan variere mellem 100 km² og 1.000 km², hvilket inkluderer 1 - 2 hunner. Det gør deres kommunikationsevner endnu vigtigere, for selv om de ikke kan brøle, kan de mjave, hvæse og spinde. I parringstiden udsender de et højt parringskald. Selvom deres bevaringsstatus blev nedgraderet i 2008 fra næsten truet til mindst truet, oplever de stadig trusler, primært på grund af krybskytter og tab af levesteder.

Plantning af træer giver et hjem og et mere sikkert sted for alle disse fantastiske dyr, skaber mere tilgængelige levesteder og forbinder landområder, reducerer konkurrencen om ressourcer og mager, begrænser sygdomsoverførsel og øger den genetiske mangfoldighed, hvilket alt sammen resulterer i en forbedret chance for overlevelse.

Vil du støtte World Land Trust og de dyr, de hjælper med at beskytte? Besøg her for at donere, eller her for at deltage i Plant et træ-programmet.

Find ud af mere om Flexiteeks miljøengagement her.

Download PDF-versionen af denne profil her.

Brug for yderligere hjælp?

Vi søger hele tiden at udvide vores netværk ved at introducere distributører eller sekundære distributører for at tilbyde vores produkter til en bredere kundebase.